U bent hier

Zelf ontworpen lees- en schrijfhulp

Het idee om je werkblad naar jou toe te brengen en niet jij naar je werkblad, is zeker niet nieuw. Meer informatie kan je hierover op onze website terugvinden.

De lees- en schrijfhulpen werden in 3 aparte delen gemaakt, zodat ze na gebruik netjes opgeborgen kunnen worden en makkelijk mee te nemen zijn op verplaatsing. De 3 delen zijn ook compatibel, zodat je zelf verschillende hoogtes kan creëren om comfortabel te lezen of te schrijven naar gelang je behoefte. Verder is een wit gelamineerde uitvoering zeer slijtvast en werd de hulp voorzien van 4 balpenhouders en een uitneembare liniaal. Een dergelijke lees- en schrijfhulp kan je reeds bekomen vanaf 82 euro.

Dat er grote vraag is naar degelijke lees- en schrijfhulpen, blijkt uit onderstaande foto’s. Eén van onze klanten ontwierp en maakte eigenhandig een model! Een pareltje na heel wat uren knutselarbeid!

 

Ergonomie?

"Ergonomie is de wetenschappelijke discipline die de interactie tussen de mens en andere elementen van een systeem in kaart brengt.

Het is het beroep dat ontwerptheorie, ontwerpprincipes, gegevens en methodes van ontwerp toepast met de bedoeling om zodanig te ontwerpen dat het menselijk welzijn en de globale prestatie van het systeem geoptimaliseerd wordt."  (definitie naar de International Ergonomics Association.)

Daarom IS een product op zich niet ergonomisch maar dat WORDT het pas als het aangepast is aan de gebruiker en zijn/haar omgeving.  (Harry Jacobs)