U bent hier

zaterdag 22 juli uitzonderlijk gesloten!

Op zaterdag 22 juli zijn we uitzonderlijk gesloten en maken we er zo een lang weekend van.  Dus even herhalen vrijdag, zaterdag, zondag en maandag gesloten. Fris en uitgerust weer voor u present op dinsdag 25 juli.

Bekijk onze openingsuren.

vakantiesluiting 13/8/2017-31/8/2017

Het team van Sit & Sleep Antwerpen zit in zijn ergonomische vakantiezetel van 13/8 tot en met 31/8/2017.  Fris uitgerust in ons zalig bed zien we het op vrijdag 1 september weer helemaal ergonomisch zitten en staan we terug voor u paraat.
Afhankelijk van de verbindingssnelheid op de Caymaneilanden of on the Beach of Saint Anneke, checken we nochtans sporadisch onze email zodat u ons voor heel dringende gevallen toch via deze weg kan bereiken.
Met vriendelijke groeten,
Harry Jacobs & het team van Sit & Sleep Antwerpen

rolstoelen welkom

Wij hebben voor rolstoelen een vervelend drempeltje vooraan aan de ingang van de winkel. Een permanente constructie leek ons dan weer een struikelblok voor de niet-rolstoelgebruikers. Daarom beschikken we nu over een mobiele drempelbrug die we met plezier voor de rolstoelgebruikers openleggen en terug verwijderen om diefstal of vandalisme tegen te gaan. Bel ons even op het vaste winkelnummer +32 3 289 68 81 en we komen bruggen bouwen.  Een ijselijke kreet bij gebrek aan GSM kan ook helpen.

Welkom!

Ipad en ergonomisch werken: gaat dat samen?

Steeds vaker werken mensen met een Ipad of andere tablet-pc's om hun mails te checken, een boek te lezen of spelletjes op het internet te spelen. Naast deze voordelen van mobiele media, zijn er echter ook wat nadelen om bij stil te staan. Eén daarvan is de houding waarin je verzeilt als je niet goed oplet!

Schermhoogte correct instellen!

Wanneer je regelmatig achter je bureau vertoeft en vaak met de computer werkt, is het belangrijk dat je het computerscherm op de juiste hoogte instelt.  Wij adviseren meestal om de bovenkant van je pc-scherm op ooghoogte te plaatsen, aangezien je op die manier het meest ontspannen naar het midden van het scherm kan kijken. Vaak staat het scherm echter te laag, met rug- en nekklachten tot gevolg. Toch zijn er vaak eenvoudige manieren om een scherm op de juiste hoogte te plaatsen.

eigentijdse relaxen met opstahulp

Relaxzetels met opstahulp maar op een draaivoet. Deze relazetels bestaan in verschillende maten: small, medium en large of echt helemaal op maat gemaakt. Ze zijn voorzien van 2 elektromotoren zodat je de rug en benen apart kan verstellen. Een derde motor zorgt ervoor dat de zetel omhoog gelift wordt zodat in- en uitstappen makkelijker gaat.

Wat kost een nieuw bed?

Een nieuw bed is een hele investering in je gezondheid.  Om het te financieren zou je kunnen overwegen om samen 2 tot 3 koppen koffie of thee per dag minder te drinken.

Reken even mee voor een high-end lattenbodemsysteem met natuurlatexmatras:

getuigenis van een tevreden klant

Ergonomieproject op de lagere school

 

 

 

 

 

 

 

 

Ons pilootproject “Ergonomie op school” loopt nog steeds! 

De Maatjes in Kalmthout dacht mee met ergotherapeute Ellen Sas over een rugvriendelijke zithouding zowel op school als tijdens de leer- en werkomgeving thuis. 

Zelf ontworpen lees- en schrijfhulp

Het idee om je werkblad naar jou toe te brengen en niet jij naar je werkblad, is zeker niet nieuw. Meer informatie kan je hierover op onze website terugvinden.

Hete nachten. Of toch liever niet? 10 tips om koeler te slapen.

  1. Airco. Zet hem aan en sla vervolgens met enig leedvermaak onderstaande tips over.
  2. Kies een strategische plaats voor je ventilator.  Warme lucht in het rond blazen, lijkt niet echt de bedoeling. Zet je hem echter schuin naast het open raam, dan zal hij de koelere lucht van buiten door de kamer blazen. Denk er ook aan om de warmte buiten te houden.  Naast gordijnen of rolluiken biedt aluminiumfolie ook een efficiënte (huistuinkeuken)oplossing.

vergaderstoelen

heerlijk vergaderen (toch wat het zitten betreft)

nieuw infodossier anno 2017 juli

Ons nieuwe informatieboekje anno 2017! Gelukkig niet dikker want nu al 84 pagina's maar weeral actueler. Richt je computerwerkplek in met behulp van ons stappenplan.  We hekelen het eenheidsdenken op gebied van maatvoeringen.  Je draagt toch ook niet allemaal dezelfde schoenmaat?

 

Ergonomie?

"Ergonomie is de wetenschappelijke discipline die de interactie tussen de mens en andere elementen van een systeem in kaart brengt.

Het is het beroep dat ontwerptheorie, ontwerpprincipes, gegevens en methodes van ontwerp toepast met de bedoeling om zodanig te ontwerpen dat het menselijk welzijn en de globale prestatie van het systeem geoptimaliseerd wordt."  (definitie naar de International Ergonomics Association.)

Daarom IS een product op zich niet ergonomisch maar dat WORDT het pas als het aangepast is aan de gebruiker en zijn/haar omgeving.  (Harry Jacobs)