U bent hier

Wat kost een nieuw bed?

Een nieuw bed is een hele investering in je gezondheid.  Om het te financieren zou je kunnen overwegen om samen 2 tot 3 koppen koffie of thee per dag minder te drinken.

Reken even mee voor een high-end lattenbodemsysteem met natuurlatexmatras:

Omschrijving Aantal Prijs/stuk totaal levensduur kostprijs/jaar
lattenbodem 90x200cm, vlak, ingebouwd in bestaand bedkader 2 860 1720  20 86
natuurlatexmatras 7-zone, hoes stretch katoen gevuld met wol & wildzijde 2 1020 2040  10 204
hoofdkussen latex individueel aangepast prijs 65-150 euro 2 100 200  5 40.0
      3960    
kostprijs nieuw bed per jaar         330
kostprijs nieuw bed per nacht         €0.904

Wat vind je van deze (stoute) berekening ? Ga je uit van een synthetische latexmatras in plaats van een natuurlatex, dan zal je startprijs minstens €2974 zijn.  Misschien kunnen bestaande componenten van je huidige bed wel bewaard blijven? Ongetwijfeld had je het nog nooit zo bekeken.  Maar we beseffen wel dat er heel wat geld op tafel moet gelegd worden als je nu een nieuwe ergonomische slaapoplossing overweegt.  Wij zorgen in ieder geval dat dit geld goed besteed wordt door het juiste advies.  

 

Ergonomie?

"Ergonomie is de wetenschappelijke discipline die de interactie tussen de mens en andere elementen van een systeem in kaart brengt.

Het is het beroep dat ontwerptheorie, ontwerpprincipes, gegevens en methodes van ontwerp toepast met de bedoeling om zodanig te ontwerpen dat het menselijk welzijn en de globale prestatie van het systeem geoptimaliseerd wordt."  (definitie naar de International Ergonomics Association.)

Daarom IS een product op zich niet ergonomisch maar dat WORDT het pas als het aangepast is aan de gebruiker en zijn/haar omgeving.  (Harry Jacobs)