Type: Berg Square-Evo

Prijsinfo, levering, montage en garantie.

Bovengenoemde prijs is 21% BTW inbegrepen en onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

De levering en montage door onze zorgen is ook in de prijs begrepen. Op dit product voorzien we een vlekkengarantie zowel voor stoffen als lederen uitvoeringen en 3 jaar mechanische garantie.

Interesse in dit product?

De sterke punten van onze relaxzetels

1. De juiste maatvoering

Enerzijds wil een fabrikant liefst een zo groot mogelijke serie maken van eenzelfde model om de kosten te drukken. Als je al een bereidwillige fabrikant vindt,  dan is een relaxzetel op maat dus per definitie duurder. Een oplossing kan er in bestaan om verschillende standaardmaatvoeringen aan te bieden. Net zoals we geëvolueerd zijn van kleren op maat naar confectiekleding. Het volstaat echter niet om een labeltje “S”, “M” of “L” op een zetel te plakken. De maten moeten nog wel kloppen.  Maar al te vaak vragen wij ons af welke mens er in hemelsnaam model heeft gestaan bij het ontwerp van dat meubel: een korte dikke met te lange bovenbenen?

2. Beenverstelling met knieknik

Een goede relax zorgt ervoor dat je rug zijn normale kromming kan bewaren. Een beenverstelling mét knieknik draagt hiertoe bij. Wanneer je je knieën lichtjes kan plooien, worden de beenspieren aan de achterzijde langer (o.a. hamstrings, kuitspieren) langer. Je kan je bekken op deze manier in een meer correcte positie en ontspannen houden dan wanneer je je benen gestrekt omhoog brengt. Bij heel wat van onze relaxzetels kan je het rugdeel en beendeel ook samen verstellen zodat je niet onderuit zakt.

3. Een goede steun in je lage rug

Een goede lumbaalsteun is onontbeerlijk. Je lage rug heeft immers een holte die mag opgevuld worden.  Zonder die ondersteuning kantelt je bekken achteruit en vergroot de druk op je tussenwervelschijven, terwijl kapsel, ligamenten en spieren meer worden belast. Omdat niet iedereen dezelfde holle kromming heeft, zou het fijn zijn als je de dikte van de lumbaalsteun kan kiezen.

Datzelfde geldt voor de hoogte waarop die lumbaalsteun moet ingebouwd zijn. Wij kiezen waar dat mogelijk is vaak voor een lumbaalsteun die aanpasbaar is in de hoogte en dikte bijvoorbeeld met verplaatsbare kussentjes of een opblaasbare variant. Vergeet natuurlijk niet een juiste zitdiepte om contact te kunnen maken met die lumbaalsteun.

4. Neksteun aanpasbaar en kantelbaar

Wanneer je de juiste maat van de rugleuning en neksteun gevonden hebt, is het altijd een meerwaarde wanneer je de neksteun zelf nog verder kan aanpassen. We denken dan aan de grootte, de dikte maar ook de kantelbaarheid. Wanneer je rechtop zit  mag de neksteun meer naar achteren gepositioneerd zijn, terwijl je meer voorwaartse steun nodig hebt in een relaxpositie met de benen omhoog. Vooral wanneer je een boek wil lezen of televisie kijken, moet je de neksteun naar voren kunnen kantelen.

5. Hartbalans positie

Als je voeten hoger liggen dan je bekken, ondervind je een deugddoende ontlasting van je benen. Veneus bloed vloeit dan door de zwaartekracht makkelijker terug richting hart en ontlast vermoeide of opgezette benen. Je kan het extreme beeld voorstellen waarbij de benen hééél hoog liggen en dan zal je zelfs stuwing voelen in je hoofd. Dat is echter niet de bedoeling. We streven met een hartbalans positie naar een houding van je voeten ongeveer ter hoogte van je hart voor een evenwichtige bloedcirculatie.