Buikuitsparing

Een rechte tafel of ovale tafel mag dan wel eenvoudig en sober zijn, onze voorkeur gaat uit naar het verwerken van een buikuitsparing.  Een diepe insnijding in het werkblad geeft een uitstekende armondersteuning en vermijdt een snijdend effect van de tafelrand aan je onderarmen. Je kan ook dichter aanleunen waardoor de hefboomwerking op je rug aanzienlijk vermindert. Ook het gewicht van je armen (toch 10% van je lichaamsgewicht) wordt zo beter opgevangen en de nek-schouderspieren worden aanzienlijk minder belast.

Eventueel kan je, als je geen ingesneden blad hebt, werken met een externe elleboogondersteuning die je aan het blad bevestigt. Zo’n elleboogondersteuning is beschikbaar in zwart en wit en kost €123 excl. BTW. Het tafelblad is bij voorkeur mat van oppervlakte zodat geen storende reflecties kunnen ontstaan. Strikt ergonomisch gezien is het best ook licht van kleur (bijvoorbeeld saai lichtgrijs) en heeft het een diepte van minimum 80 cm op ongeveer minimum 120 cm breedte. Zo is er voldoende ruimte voor een goede opstelling van je toetsenbord (15 à 20 cm van de tafelrand), documenthouder en beeldscherm (50 à 70 cm van je verwijderd).

Landing page siblings

Indien er landingspages zijn met overeenkomstige product groups, worden die hier getoond

Manueel of elektrisch in de hoogte instelbaar

Het werkvlak moet dus zonder pardon aan je lichaam in de hoogte aangepast worden tenzij je wonderwel nét paste aan die "standaard"hoogte van 75cm. Met wat knutselwerk en bijvoorbeeld houten blokjes kan je natuurlijk al een eind komen. Maar op de markt bestaan er zowel systemen die je met verstelschroeven éénmaal op de juiste hoogte kan instellen als andere die je makkelijk op elk moment nog kan wijzigen. Wij vinden het beter wanneer het werkvlak voortdurend van hoogte kan gewijzigd worden.